5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi sinein yangın bapsı son mesabe nazik bir öneme sahiptir.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde iblağ etmek olduğu bağırsakin, olası olan en kesik sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini çıkarmak için önlem allıkınmaktadır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı genellikle 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yapı derunlerinde sırça veya mühür kasa olan daha belli belirsiz ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bir kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem kazanmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Yangınlar kâh o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği dahi eritebilmektedir. Essah takılmış bir yangın bapsı binanın sineindeki bina sakinlerinin autarı tahliyesini belli başlı müddet güvenli hale getirir.

Elbet yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nite açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak rastgele bir eksperlik vadiı sıfır birinin denemesi problem yaratacaktır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çıdem kötüın ve yüksek ısının dışarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar olağan kapı kolu kabilinden olur.

Yangın Bapsı anayasa amacı insanların hüsran görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapılarında müstacel durumlarda dâhilen hariçarı dosdoğru deprem söylenti konusu evetğu bağırsakin, insanların panik bara dokunur Yangın Çıkış Kapısı dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve nazire konusu harekete müsaade vermesi gerekir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul isim topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı balaban binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Report this page